Recept

Vínový bujon se smetanou a mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29920
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
1 kg Bažant obecný
2 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí drůbky
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
7 dl Voda pitná
Vínový bujon se smetanou a mrkví
400 g Bažantí prsa
2 špetka Hřebíček mletý
1 špetka Kardamom
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
4 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl
200 g Topinambury

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 078kJ
10% Sacharidy 37 g
219% Tuky 164 g
23% Sodík 465 mg
117% Bílkoviny 66 g

Vínový bujon se smetanou a mrkví postup přípravy receptu:

1

Bažantí omytá a osušená prsa pokrájíme na nudličky a v pánvi je na olivovém oleji prudce orestujeme.

2

Mrkev, petržel a topinanbury oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Pažitku omyjeme, pokrájíme nadrobno a odložíme do misky.

3

V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu pod pokličkou krátce podusíme, zalijeme 1 litrem vínového bujonu, přimícháme pepř, mletý hřebíček, kardamom a pomalu vaříme 5 minut.

4

Pak polévku odstavíme z plotny, necháme chvíli vychladnout a rozmixujeme na pyré. Znovu ji přivedeme k varu, zmírníme teplotu, vložíme pokrájené maso a vaříme 5 minut. Dochutíme solí, přimícháme 4 lžíce zakysané smetany, pažitku a podáváme.

5

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:

6

Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.

7

Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkového listu, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat.

8

Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

9

Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept