Recept

Křepelčí papriková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29925
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Křepelčí studený bujon [29586]
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jalovec
1 kg Křepelka
200 g Kuřecí křídla
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 špetka Nové koření mleté
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
150 g Petržel kořen
150 g Pórek
0,5 dl Rakytníková šťáva
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno madeira
5 dl Víno portské
7 dl Voda pitná
Křepelčí papriková polévka
2 ks Česnek
2 ks Chilli paprička
250 g Fazolové lusky zelené
20 g Máslo čerstvé
2 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
200 g Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
200 g Topinambury

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,041 kcal
Kilojoule 4 355kJ
21% Sacharidy 76 g
201% Tuky 151 g
34% Sodík 680 mg
130% Bílkoviny 73 g

Křepelčí papriková polévka postup přípravy receptu:

1

Omytou masitou žlutou papriku zbavíme jadýrek a pokrájíme na proužky. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme zrníčka a papričky pokrájíme na tenké nudličky.

2

Topinambury oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Oloupaný česnek prolisujeme.

3

V hrnci rozpustíme 20 g másla s 1 lžicí oleje a zeleninu podusíme. Přidáme 1/2 lžičky bílého pepře, sůl, promícháme, přilijeme 1 litr křepelčího bujonu, přivedeme k varu, pak zmírníme teplotu a pomalu vaříme 6 minut.

4

Ochutíme muškátovým oříškem, promícháme a podáváme.

5

Křepelčí studený bujon [29586]:

6

Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.

7

Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.

8

Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.

9

Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

10

Do studeného bujonu přidáme 0.5 dl Madeiry a 0.5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept