Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29929

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Rybí hrnec
1,5 polévková lžíce Cukr třtinový
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Síh filety
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Víno portské
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
6% Sacharidy 23 g
151% Tuky 113 g
50% Sodík 1 g
58% Bílkoviny 33 g

Rybí hrnec postup přípravy receptu:

1

Uvařený studený rybí vývar scedíme, tak dosáhneme čistý bujon.

2

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme třtinový cukr, který za stálého míchání zkaramelizujeme, hned do něj opatrně přimícháme 2 lžíce hladké mouky a 5 lžic červeného vína. Dobře promícháme aby se ingredience spojily, přilijeme čistý rybí bujon, dochutíme solí a pepřem.

3

Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme, odložíme do misky.

4

Omyté filety ze síha pokrájíme na kostky. Očištěné žampiony omyjeme, pokrájíme a spolu s rybími kostkami dáme do karamelového bujonu a vaříme 5 minut.

5

Polévku podáváme s petrželkou.

6

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

7

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

8

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

9

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

10

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept