Italský rýžový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský rýžový dort
Italský rýžový dort
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29932 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
150 g | Créme fraiche |
2 plátek | Krůtí prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
500 g | Rýže neloupaná (Natural) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 122g |
---|---|
Cholesterol | 288,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,1mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Krůtí prsa, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Rýže neloupaná (Natural), Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský rýžový dort postup přípravy receptu:
1 | Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme cibuli. |
2 | V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a osmahneme na něm papriku s cibulí. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět. |
3 | Zalijeme horkým vývarem, při mírné teplotě dusíme asi 25 minut. Rýže musí vsáknout veškerou tekutinu. Poté necháme částečně vychladnout. |
4 | Omyté a osušené krůtí plátky nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbylý olej a kostičky masa na něm opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme paprikou. |
5 | Nastrouháme parmezán a na tenké plátky nakrájíme rajčata. Promícháme vejce, créme fraiche a polovinu parmezánu a vmícháme do rýže. |
6 | Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme ji připravenou rýžovou směsí, uhladíme, obložíme plátky rajčat, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. |
7 | Pokrm podáváme ozdobený nasekanou bazalkou. |
Poznámka
Dort lze obložit žampiony, cuketami i čerstvými olivami. Místo bazalky lze použít čerstvou rukolu.