Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29932
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
150 g Créme fraiche
2 plátek Krůtí prsa
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 špetka Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
500 g Rýže neloupaná (Natural)
1 špetka Sůl
200 g Sýr Parmezán
4 ks Vejce slepičí
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,129 kcal
Kilojoule 4 722kJ
34% Sacharidy 122 g
66% Tuky 49 g
106% Sodík 2 g
91% Bílkoviny 51 g

Italský rýžový dort postup přípravy receptu:

1

Papriky zbavené semen a bílých žeber nakrájíme na kostičky. Jemně nasekáme cibuli.

2

V hrnci zahřejeme 1 polévkovou lžíci oleje a osmahneme na něm papriku s cibulí. Přidáme rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět.

3

Zalijeme horkým vývarem, při mírné teplotě dusíme asi 25 minut. Rýže musí vsáknout veškerou tekutinu. Poté necháme částečně vychladnout.

4

Omyté a osušené krůtí plátky nakrájíme na kostičky. V pánvi zahřejeme zbylý olej a kostičky masa na něm opečeme. Podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme paprikou.

5

Nastrouháme parmezán a na tenké plátky nakrájíme rajčata. Promícháme vejce, créme fraiche a polovinu parmezánu a vmícháme do rýže.

6

Dortovou formu vymažeme máslem, naplníme ji připravenou rýžovou směsí, uhladíme, obložíme plátky rajčat, zasypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.

7

Pokrm podáváme ozdobený nasekanou bazalkou.

Poznámka

Dort lze obložit žampiony, cuketami i čerstvými olivami. Místo bazalky lze použít čerstvou rukolu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept