Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29933 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
200 g | Čokoláda hořká |
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
12 plátek | Kandovaná pomerančová kůra |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko čerstvé polotučné |
250 g | Rýže carnaroli |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
400 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 97,5mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mléko čerstvé polotučné, Vanilkový lusk, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže carnaroli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové rizoto s vanilkou a portským vínem postup přípravy receptu:
1 | Podélně rozpůlíme vanilkový lusk. Zahřejeme v hrnci máslo, přidáme rýži, vanilkový lusk a špetku soli. Vše zalijeme horkým portským vínem. Při mírné teplotě za občasného zamíchání vaříme tak dlouho, dokud se všechna tekutina nevsákne. |
2 | Přidáme cukr a mléko a zaobčasného zamíhání vaříme tak dlouho, dokud rýže nezměkne. |
3 | Ze směsi vyjmeme vanilkový lusk, jemně nasekáme čokoládu a smícháme s polovinou rizota. |
4 | Do sklenic střídavě vrstvíme tmavé a světlé rizoto a na noc uložíme do lednice, aby se správně uleželo. |
5 | Podáváme zdobené proužky pomerančové kůry. |