Řeřichový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichový dip
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 29934 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 špetka | Bazalka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 špetka | Estragon |
1 špetka | Kopr čerstvý |
1 špetka | Meduňka |
2 špetka | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Petržel kudrnka |
1 hrst | Řeřicha |
2 špetka | Rozmarýn čerstvý |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 93,6mg |
Draslík | 202,1mg |
Vláknina | 735,2mg |
Vitamín A | 48,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Estragon, Kopr čerstvý, Pažitka, Řeřicha, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichový dip postup přípravy receptu:
1 | Připravíme mix bylinek. 2 špetky nasekané pažitky, bazalky, petržele, estragonu, rozmarýnu a 1 špetku meduňky a kopru. |
2 | Bylinkový mix smícháme se zakysanou smetanou a šlehačkou. Přidáme citrónovou šťávu. Z řeřichy ostříháme lístky kuchyňskými nůžkami a vmícháme je do bylinkové směsi. Dip ochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Bylinky můžeme namíchat podle chuti.