Fazolový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový dip
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 29935 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Fazole |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 161,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový dip postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. V hrnci ji na rozpuštěném másle dusíme. Omyjeme červenou papriku, rozpůlíme, odstraníme semena, masitá bílá žebra a papriku nakrájíme na kostky. Polovinu kostek papriky přidáme do hrnce a dusíme s cibulí. Slijeme malou sklenici fazolí a necháme okapat. Potom je přidáme do hrnce. Přilijeme červené víno, směs ochutíme solí a pepřem. Vše povaříme 8 minut. Fazolovou směs umixujeme a necháme vychladit. Před podáváním fazolový dip posypeme zbývajícími kostkami papriky. |