Sladká rýže s mátou a višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladká rýže s mátou a višněmi
Sladká rýže s mátou a višněmi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29936 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
30 g | Mandle mleté |
2 polévková lžíce | Mandlové listy |
8 ks | Máta |
2 polévková lžíce | Med včelí |
300 ml | Mléko čerstvé polotučné |
100 g | Rýže mléčná natural |
1 ks | Vanilkový lusk |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 393,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Máta, Med včelí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Mléko čerstvé polotučné, Rýže mléčná natural, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mandlové listy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sladká rýže s mátou a višněmi postup přípravy receptu:
1 | Podélně rozřízneme vanilkový lusk a vybereme z něj dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme lusk a dřeň a celé přivedeme k varu. Přimícháme rýži a za občasného zamíhání vaříme při mírné teplotě asi 25 minut. |
2 | V sítu propláchneme vypeckované višně, vložíme je do menšího hrnce a 1/8 l vody je přivedeme k varu. Poté ihned odstavíme. Přimícháme mleté mandle, med a necháme vychladnout. Přikryté vložíme do lednice. |
3 | Z rýže vyjmeme vanilkový lusk a přimícháme jemně nasekanou mátu. |
4 | Na suché pánvi opečeme do světlehněda mandloňové lístky. |
5 | Pomocí dvou polévkových lžic vytváříme z rýže nočky, které rozložíme na višňový kompot a ozdobíme mandloňovými lístky. |