Citronová rýže se zelenou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronová rýže se zelenou kaší
Citronová rýže se zelenou kaší
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29937 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
200 g | Angrešt |
4 kávová lžička | Citronová kůra |
5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
3 kávová lžička | Cukr krupice |
2 ks | Kiwi |
100 g | Meloun žlutý |
600 ml | Mléko polotučné |
100 g | Rýže carnaroli |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
2 polévková lžíce | Škrob jemný kukuřičný gustin |
3 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 348,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Citronová kůra, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Meloun žlutý, Sirup javorový, Sůl, Tresť vanilková, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Mléko polotučné, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže carnaroli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Citronová rýže se zelenou kaší postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé angrešty omyjeme a necháme okapat. Přivedeme k varu 100 ml vody, bílé víno, polovinu vanilkového extraktu a cukr. Přidáme angrešt a při mírné teplotě dusíme asi 15 minut. Poté necháme vychladnout. |
2 | Oloupeme kiwi a nakrájíme je na kostky. Meloun oloupeme, vyjmeme semena a také nakrájíme na kostky. Vše přidáme k angreštu. |
3 | Smícháme 4 polévkové lžíce vody s kukuřičným škrobem, přidáme nakrájené ovoce a zlehka povaříme. |
4 | Ohnivzdornou nádobu naplníme rýží, zbylým vanilkovým extraktem, citronovou kůrou a 3 špetkami soli. Vše přivedeme k varu a přiklopené vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dalších 10 minut. |
5 | Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, javorovým sirupem a necháme trochu vychladnout. |
6 | Do sklenic urovnáme střídavě vrstvy citronové rýže a zelené kaše. Nakonec ozdobíme piniovými semeny a proužky citronu. |
Poznámka
Chuť piniových semen zvýrazníme, pokud je opražíme na suché pánvi.