Recept

Citronová rýže se zelenou kaší

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29937
Kategorie: Rýže

Ingredience

200 g Angrešt
4 kávová lžička Citronová kůra
5 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
3 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Kiwi
100 g Meloun žlutý
600 ml Mléko polotučné
100 g Rýže carnaroli
3 polévková lžíce Sirup javorový
2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
3 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 207kJ
9% Sacharidy 33 g
4% Tuky 3 g
9% Sodík 181 mg
19% Bílkoviny 11 g

Citronová rýže se zelenou kaší postup přípravy receptu:

1

Čerstvé angrešty omyjeme a necháme okapat. Přivedeme k varu 100 ml vody, bílé víno, polovinu vanilkového extraktu a cukr. Přidáme angrešt a při mírné teplotě dusíme asi 15 minut. Poté necháme vychladnout.

2

Oloupeme kiwi a nakrájíme je na kostky. Meloun oloupeme, vyjmeme semena a také nakrájíme na kostky. Vše přidáme k angreštu.

3

Smícháme 4 polévkové lžíce vody s kukuřičným škrobem, přidáme nakrájené ovoce a zlehka povaříme.

4

Ohnivzdornou nádobu naplníme rýží, zbylým vanilkovým extraktem, citronovou kůrou a 3 špetkami soli. Vše přivedeme k varu a přiklopené vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Poté vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dalších 10 minut.

5

Podle chuti dochutíme citronovou šťávou, javorovým sirupem a necháme trochu vychladnout.

6

Do sklenic urovnáme střídavě vrstvy citronové rýže a zelené kaše. Nakonec ozdobíme piniovými semeny a proužky citronu.

Poznámka

Chuť piniových semen zvýrazníme, pokud je opražíme na suché pánvi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept