Jednoduchý recept

Mléčná rýže s kávou a rybízovou šťávou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 29938

Ingredience

130 g Brusinky
2 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Káva instantní
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 ks Meduňka
0,8 l Mléko polotučné
20 g Máslo nízkokalorické
200 g Rýže mléčná natural
0,3 l Smetana na vaření
1 kávová lžička Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 753kJ
7% Sacharidy 25 g
8% Tuky 6 g
0% Sodík 2 mg
9% Bílkoviny 5 g

Mléčná rýže s kávou a rybízovou šťávou postup přípravy receptu:

1

V hrnci smícháme mléko, smetanu a instantní kávu. Vše přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomocí metly na sníh vmícháme mléčnou rýži a důkladně promícháváme další minutu. Poté přikryjeme a necháme 10 minut stát. Nakonec vmícháme máslo.

2

V hrnci přivedeme k varu 100 ml rybízové šťávy a cukr. Zbylou rybízovou šťávu hladce vymícháme s kukuřičným škrobem a postupně vmícháme do horké šťávy. Minutu povaříme a odstavíme.

3

Zlehka přimícháme brusinky a necháme vychladnout.

4

Rýži servírujeme ve skleněných miskách, přelitou rybízovou omáčkou, posypanou strouhanou čokoládou a meduňkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept