Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Estragonová omáčka 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2994
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Estragon
1 špetka Kari koření
4 polévková lžíce Martini bianco
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Rajčata
2 ks Šalotka
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar slepičí
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 475kJ
22% Sacharidy 79 g
26% Tuky 20 g
32% Sodík 641 mg
23% Bílkoviny 13 g

Estragonová omáčka postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme olej a podusíme na něm nasekanou šalotku. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené rajče a ještě krátce podusíme.

2

Poté přilijeme vývar, bílé víno a vermut, přimícháme nasekaný estragon a necháme zvolna asi 20minut vařit.

3

Zahustíme smetanou a osolíme. Dochutíme kajenským pepřem, citronovou šťávou a kari kořením.

4

Omáčka je vhodná ke kuřecímu masu, podává se teplá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept