Estragonová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Estragonová omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2994 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 ks | Estragon |
1 špetka | Kari koření |
4 polévková lžíce | Martini bianco |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar slepičí |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,3mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Estragon, Kari koření, Olej slunečnicový, Pepř cayenský, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martini bianco, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Estragonová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme olej a podusíme na něm nasekanou šalotku. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené rajče a ještě krátce podusíme. |
2 | Poté přilijeme vývar, bílé víno a vermut, přimícháme nasekaný estragon a necháme zvolna asi 20minut vařit. |
3 | Zahustíme smetanou a osolíme. Dochutíme kajenským pepřem, citronovou šťávou a kari kořením. |
4 | Omáčka je vhodná ke kuřecímu masu, podává se teplá. |