Recept

Pudink s rýží a smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 29948

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
144 g Cukr krupice
2 kávová lžička Cukr vanilka
40 g Hrozinky
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 kávová lžička Máslo čerstvé
0,8 šálek Rýže jasmínová
1 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 šálek Smetana sladká 12%
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 979 kcal
Kilojoule 4 097kJ
27% Sacharidy 96 g
81% Tuky 61 g
8% Sodík 164 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pudink s rýží a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do varu uvedeme 1/2 šálku cukru, máslo, mléko, 1 lžičku vanilkového cukru, citronovou kůru a smetanu ke šlehání. Rýži si propláchneme a přidáme ke směsi, přikrytou ji dusíme asi 45 minut. Poté přidáme hrozinky a směs odstavíme. Po 5 minutách pudink přelijeme do mísy a posypeme skořicí - po vychlazení ho umístíme do chladničky.

2

Ve vodní lázni si rozšleháme vejce s cukrem a moukou do zhoustnutí. Směs odstavíme a přimícháme horkou smetanu s vanilkovým cukrem - po vychlazení umístíme omáčku také do chladničky.

3

Pudink podáváme spolu s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept