Recept

Rybí sladkokyselá okounová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 29951
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Rybí sladkokyselá okounová polévka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
250 g Okoun - filety
100 g Okurky nakládané
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
3 polévková lžíce Paprikový protlak
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 444 kcal
Kilojoule 1 860kJ
6% Sacharidy 21 g
148% Tuky 111 g
64% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 35 g

Rybí sladkokyselá okounová polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté filety z okouna nakrájíme na kostky velikosti sousta, osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, odložíme do mísy a necháme odležet 10 minut. Sladkokyselé nakládané okurky pokrájíme na kostičky.

2

V pánvi na rozpuštěném másle krátce podusíme kostky okouna s okurkou.

3

Papriky - žlutou, červenou a zelenou omyjeme, zbavíme jadýrek a pokrájíme na tenké pásky. V misce smícháme zakysanou smetanu s paprikovým protlakem.

4

V hrnci k rozpuštěnému máslu přimícháme mletý bílý pepř a papriky podusíme. Pak je zalijeme 1 litrem rybího bujonu, do kterého zamícháme smetanovo-paprikovou směs, povaříme 2-4 minuty.

5

Mezitím v pánvi na rozpuštěném másle krátce podusíme kostky okouna s okurkou, vložíme do polévky, vše povaříme 3-5 minut a podáváme.Rybí Vývar s fenyklem [29924]:

6

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

7

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

8

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

9

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept