Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 29955

Ingredience

2 ks Cibule
10 g Hořčice
200 ml Mléko zahuštěné neslazené
30 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
150 g Olej rostlinný
4 g Pepř černý mletý
1 špetka Skořice mletá
8 g Sůl
1 kg Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
2% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
26% Sodík 513 mg
49% Bílkoviny 28 g

Masová bábovka postup přípravy receptu:

1

Mleté telecí maso dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, kondenzované mléko, olej, hrubou mouku, špetku skořice, sůl a pepř a důkladně několik minut prohněteme, aby se suroviny propojily.

2

Bábovkovou nebo jinou formu s nepřilnavým povrchem vymažeme rozpuštěným máslem a masovou směs do ní napěchujeme. Přikryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 1 hodinu až je povrch opečený. Necháme vychladnout nejlépe skoro dostudena, aby šlo maso vyklopit, aniž by se roztrhlo. Nakrájíme na porce a podáváme teplé nebo studené např. s čerstvým chlebem a nakládanou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept