Masová bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová bábovka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29955 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
10 g | Hořčice |
30 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko zahuštěné neslazené |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
150 g | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Skořice mletá |
8 g | Sůl |
1 kg | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 145,2mg |
Draslík | 451,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 36,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Skořice mletá, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko zahuštěné neslazené, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová bábovka postup přípravy receptu:
1 | Mleté telecí maso dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, kondenzované mléko, olej, hrubou mouku, špetku skořice, sůl a pepř a důkladně několik minut prohněteme, aby se suroviny propojily. |
2 | Bábovkovou nebo jinou formu s nepřilnavým povrchem vymažeme rozpuštěným máslem a masovou směs do ní napěchujeme. Přikryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 1 hodinu až je povrch opečený. Necháme vychladnout nejlépe skoro dostudena, aby šlo maso vyklopit, aniž by se roztrhlo. Nakrájíme na porce a podáváme teplé nebo studené např. s čerstvým chlebem a nakládanou okurkou. |