Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 29956

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
0,3 šálek Med včelí
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 ml Smetana 6% (do kávy)
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 915kJ
9% Sacharidy 34 g
44% Tuky 33 g
4% Sodík 73 mg
15% Bílkoviny 8 g

Pečený karamel postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni svaříme smetanu ke šlehání a po odstavení přidáme druhou smetanu.

2

Cukr zkaramelizujeme dohněda, potom přidáme med. Vedle smícháme žloutky a vložíme je do karamelové směsi, přidáme extrakt a sůl. Obě směsi smícháme, nalijeme do několika varných misek a ty položíme do vodní lázně. Vše vložíme do trouby a pečeme asi 70 minut.

3

Karamel podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept