Pečený karamel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený karamel
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 29956 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,3 šálek | Med včelí |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml | Smetana 6% (do kávy) |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 457,7mg |
Draslík | 41,1mg |
Vláknina | 62,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Sůl, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený karamel postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni svaříme smetanu ke šlehání a po odstavení přidáme druhou smetanu. |
2 | Cukr zkaramelizujeme dohněda, potom přidáme med. Vedle smícháme žloutky a vložíme je do karamelové směsi, přidáme extrakt a sůl. Obě směsi smícháme, nalijeme do několika varných misek a ty položíme do vodní lázně. Vše vložíme do trouby a pečeme asi 70 minut. |
3 | Karamel podáváme teplý. |