Recept

Krémová polévka z jesetera

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29959
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
1 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Krémová polévka z jesetera
150 g Červená řepa
250 g Jeseter ruský
2 kávová lžička Kaviár
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Račí pasta
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 341kJ
6% Sacharidy 22 g
158% Tuky 119 g
58% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Krémová polévka z jesetera postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ji doměkka v 1/4 litru rybího bujonu. Pak vývar i s řepou rozmixujeme na kaši.

2

Uzeného jesetera nakrájíme na hranolky a odložíme do misky.

3

Do 3/4 litru horkého rybího vývaru přimícháme 80 g račí polévkové pasty, povaříme 10 minut, přimícháme 3 lžíce bílého vína, mletou papriku, sůl a pepř podle chuti, přimícháme 150 g rozmixované červené řepy s vývarem, vaříme 2 minuty, přidáme kousky uzeného jesetera a maso prohřejeme.

4

Každou porci ozdobíme lžíci šlehačky, na ni dáme 1/2 lžičky červeného kaviáru a podáváme.

5

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

6

Kořenovou zeleninu: Mrkev, celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

7

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

8

V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

9

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept