Olivová omáčka s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olivová omáčka s česnekem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2996 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
75 g | Olivy nakládané |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 334,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 109,6mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olivy nakládané, Paprika červená, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olivová omáčka s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve upražíme jíšku ze 2 lžic oleje a mouky. Přilijeme vývar, přidáme najemno nakrájenou papriku a zvolna asi 20minut povaříme. Poté přimícháme nasekané olivy a prolisovaný česnek a ještě krátce povaříme. Přidáme zbylý olej, nasekanou pažitku, ochutíme solí a pepřem a podáváme. |
2 | Omáčka je vhodná ke kuřecímu masu. |