Selské telecí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské telecí kotlety
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29960 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Olivy zelené |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
500 g | Sýr Ementál (Primátor) |
800 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 203,0mg |
Draslík | 504,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selské telecí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Telecí plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, rozložíme na připravené kusy alobalu. Na každý plátek masa dáme 1 lžičku másla, kus sýra a nakrájené olivy. Pečlivě zabalíme do alobalu a rozložíme do pekáčku. Pečeme 35 minut ve středně vyhřáté troubě. Servírujeme i s alobalem, aby šťáva zůstala uvnitř. |