Masové buchty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové buchty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Maso mleté - mix |
800 g | Mouka pšeničná hladká |
5 dl | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Salát ledový |
20 g | Solamyl - bramborový škrob |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 53,5mg |
Vláknina | 746,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Salát ledový, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové buchty postup přípravy receptu:
1 | Škrobovou moučku smícháme s moukou a vodou a vytvoříme hladké nelepivé těsto, které necháme odležet. |
2 | Mleté maso promícháme v míse s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, přidáme vejce, osolíme a opepříme. |
3 | Odleželé těsto rozválíme a rozkrájíme na 20 čtverců. Na střed každého vložíme část masové hmoty, okraje spojíme a v dlaních buchtu dotvarujeme. Smažíme ve velkém množství oleje v hlubší pánvi nebo hrnci, necháme okapat od přebytečného oleje na cedníku. Servírujeme na míse ozdobené natrhaným ledovým salátem. |