Selské kotlety na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské kotlety na víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29965 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 dl | Olej rostlinný |
100 g | Olivy zelené |
1 špetka | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
800 g | Vepřová krkovička |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 61,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Oregano sušené, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olivy zelené, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selské kotlety na víně postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opeříme a ochutíme oreganem. Poprášíme moukou a na rozpáleném oleji zprudka osmažíme z obou stran. Osmažené kotlety rozložíme do pekáčku, zalijeme vínem a posypeme sýrem. Zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Potom odkryjeme alobal, posypeme pokrájenými olivami a ještě 5 minut pečeme nezakryté. Podáváme např. s bramborovou kaší. |