Recept

Zapečené lilky s klobásou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 29971
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Klobása Dunajská
500 g Lilek
100 g Máslo čerstvé
400 g Paprika zelená
5 g Pepř černý mletý
100 g Petržel - nať
400 g Rajčata
12 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
4% Sacharidy 13 g
48% Tuky 36 g
39% Sodík 788 mg
24% Bílkoviny 14 g

Zapečené lilky s klobásou postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky nakrájíme na malé kousky a v míse je necháme nasolené 30 minut odležet. Mezitím si nakrájíme klobásu na kolečka a papriky zbavené jádřinců na silnější proužky. Nasolené lilky propláchneme a necháme na cedníku okapat. Poté je na rozpáleném másle osmažíme dozlatova a vyskládáme do pekáčku. Na pánvi po lilcích orestujeme papriku a kolečka klobásy, aby nasály šťávu z lilků. Zeleninovou směs osolíme, opepříme, promícháme a rozložíme na lilky v pekáčku. Navrch naskládáme rajčata nakrájená na kolečka, posypaná nasekanou petrželkou. Vše zakryjeme alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě aso 20 minut. Podáváme např. s pečivem nebo jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept