Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29975
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
1 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Dunajská rybí polévka
200 g Celer řapíkatý
3 ks Česnek
1 ks Citrony
1 kávová lžička Kmín mletý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
200 g Rajčata
0,5 kávová lžička Šafrán
3 ks Šalotka
1 polévková lžíce Sůl
1 kg Sumec filety
2 cl Vermut bílý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 782 kcal
Kilojoule 3 273kJ
14% Sacharidy 49 g
135% Tuky 101 g
77% Sodík 2 g
85% Bílkoviny 48 g

Dunajská rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté filety osolíme, posypeme mletým barevným pepřem, drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou, pak sumce pokrájíme na menší kousky a odložíme do mísy.

2

Zeleninu: šalotku, česnek, řapíkatý celer, cherry rajčata, petrželovou nať očistíme a omyjeme. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, celer na tenké pásky a rajčata rozpůlíme.

3

Z petrželové natě - kudrnky otrháme lístky a odložíme na ozdobu.

4

Šalotku a česnek zpěníme v hrnci na rozpáleném másle dorůžova, přimícháme 0,5 lžičky šafránu, přilijeme 1 litr rybího bujonu, přidáme kousky sumce, řapíkatý celer, rajčata a při mírné teplotě vaříme asi 5 minut.

5

Polévku ochutíme solí, pepřem, 2 cl suchého vermutu, promícháme a podáváme ozdobenou lístky petrželky.

6

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

7

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

8

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

9

V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

10

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept