Recept

Rybí knedlíčkový bujon

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29976

Ingredience

knedlíčky
0,5 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Lín
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Nové koření mleté
1 špetka Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Rybí knedlíčkový bujon
250 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 831kJ
5% Sacharidy 19 g
140% Tuky 105 g
56% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 48 g

Rybí knedlíčkový bujon postup přípravy receptu:

1

1 litr rybího studeného vývaru (viz rybí vývar s fenyklem) přecedíme, abychom získali čistý bujon, a dáme ho znovu vařit.

2

Petrželovou nať (1/2 lžíce) a koriandr (1 lžíce) omyjeme a petrželku drobně pokrájíme.

3

Omyté filety z lína pokapeme citronovou šťávou, dáme do mísy a rozmixujeme je na kaši. Přidáme vejce, zakysanou smetanu, pepř, sůl, špetku sladké papriky a špetku nového koření, 1-2 lžíce hrubé mouky a 1/2 lžíce petrželky. Rybí směs dobře vymícháme a utvoříme knedlíčky (prsty si při tvarování knedlíčků namáčíme do vody, aby se těsto nelepilo).

4

Bílý nakládaný chřest scedíme a necháme odkapat.

5

Do vařícího bujonu vložíme knedlíčky a pomalu je vaříme necelých 8 minut. Polévku dochutíme solí a citronovým pepřem.

6

Těsně před dovařením přimícháme do bujonu okapaný chřest, aby se prohřál.

7

Bujon podáváme s lístky koriandru.

8

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

9

Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel a fenykl) očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

10

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

11

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

12

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept