Polévka s úhořem a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s úhořem a kapary
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29977 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
Rybí vývar s fenyklem [29924] | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
150 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
500 g | Rybí hlavy |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Polévka s úhořem a kapary | |
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Kapary |
250 g | Kapusta růžičková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Paprika červená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Smetana zakysaná 14% |
2 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 127,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Česnek, Cibule, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Oregano čerstvé, Paprika mletá pálivá, Petržel kudrnka, Kapary, Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14%, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s úhořem a kapary postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu: růžičkovou kapustu, cibuli, česnek a papriky očistíme a omyjeme. |
2 | Vykuchaného, stáhnutého a omytého úhoře nakrájíme na medailonky. |
3 | V hrnci rozpustíme máslo s olejem, drobně pokrájenou cibuli s česnekem podusíme, přidáme medailonky úhoře, které osolíme, opepříme, promícháme s podušenou cibulí a dusíme 1-2 minuty. Pak přilijeme 1 litr rybího vývaru a přivedeme polévku k varu, zmírníme teplotu, přidáme na nudličky pokrájenou papriku a vaříme 2-4 minuty. |
4 | Nakonec v misce smícháme zakysanou smetanu s kapary, přimícháme ji opatrně do polévky, necháme přejít varem a podáváme. |
5 | Rybí vývar s fenyklem [29924]: |
6 | Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme. |
7 | Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme). |
8 | V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná. |
9 | Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou. |