Rybí cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí cibulačka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29979 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
Rybí vývar s fenyklem [29924] | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 ks | Jalovec |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
150 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
500 g | Rybí hlavy |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Rybí cibulačka | |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
5 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce | Račí pasta |
1,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 l | Víno burgundské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 827,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 169,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Chilli koření mleté, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Jalovec, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Oregano čerstvé, Paprika mletá pálivá, Petržel kudrnka, Cibule červená, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Víno burgundské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy, Račí pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na rozpáleném olivovém oleji a másle cibuli osmahneme dorůžova. |
2 | Přimícháme 1 lžičku sladké papriky, 2 lžíce račí pasty, dobře promícháme a zalijeme 1/2 litrem rybího bujonu a 1/2 litrem burgundského bílého vína a při mírné teplotě vaříme 5 minut. |
3 | Polévku dochutíme solí, mletým chilli, pepřem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou. |
4 | Rybí vývar s fenyklem [29924]: |
5 | Kořenovou zeleninu: Mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme. |
6 | Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme). |
7 | V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná. |
8 | Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou. |