Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29979
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
1 ks Jalovec
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Rybí cibulačka
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
5 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Račí pasta
1,5 polévková lžíce Sůl
0,5 l Víno burgundské

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 624 kcal
Kilojoule 2 611kJ
11% Sacharidy 40 g
154% Tuky 116 g
75% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Rybí cibulačka postup přípravy receptu:

1

Oloupanou červenou cibuli pokrájíme na tenká kolečka a v hrnci na rozpáleném olivovém oleji a másle cibuli osmahneme dorůžova.

2

Přimícháme 1 lžičku sladké papriky, 2 lžíce račí pasty, dobře promícháme a zalijeme 1/2 litrem rybího bujonu a 1/2 litrem burgundského bílého vína a při mírné teplotě vaříme 5 minut.

3

Polévku dochutíme solí, mletým chilli, pepřem a každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou kudrnkou.

4

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

5

Kořenovou zeleninu: Mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

6

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

7

V hrnci si rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0,5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

8

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept