Vepřové chow mein - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové chow mein
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29980 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 ks | Cibulka jarní |
170 g | Fazolové výhonky |
170 g | Nudle vaječné |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
350 g | Vepřové maso libové |
3 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 97,8mg |
Draslík | 306,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Nudle vaječné, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika zelená, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové výhonky, Omáčka sójová, Petržel - nať, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové chow mein postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme nudle dle instrukcí na obalu, scedíme a odložíme stranou. Maso nakrájíme na tenké plátky a v pánvi na rozpáleném slunečnicovém oleji orestujeme do zlatohněda. Zakápneme sezamovým olejem, přidáme rozmačkaný česnek, nakrájené cibulky a nahrubo pokrájenou papriku bez semínek. Vše osmahneme nad vysokým plamenem cca 4 min, aby zelenina změkla. |
2 | Zmírníme teplotu a za stálého míchání přidáme nudle, sójovou omáčku a rýžové víno. Povaříme cca 2 minuty, přisypeme fazolové výhonky a vaříme ještě 1 minutu. Na závěr přidáme nakrájenou petrželku, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |