Vepřové v pikantní kyselé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové v pikantní kyselé omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29981 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
115 g | Klasy kukuřičné mražené |
230 g | Kompot ananasový |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
4 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
350 g | Vepřové maso libové |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
187,5 ml | Vývar drůbeží |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 62,1mg |
Draslík | 122,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Kompot ananasový, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klasy kukuřičné mražené, Koření pěti vůní, Maizena - kukuřičný škrob, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové maso libové, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové v pikantní kyselé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z masa odstraníme tuk a nakrájíme je na tenké plátky. Slunečnicovým olejem potřeme dno ohnivzdorného hrnce, rozpálíme a maso na něm cca 2 minuty restujeme po každé straně dohněda. |
2 | Stranou smícháme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek, prášek pěti druhů koření, sójovou omáčku a vinný ocet. Ananas scedíme, šťávu z něj přilijeme do vývaru, přidáme připravené koření, důkladně promícháme a touto směsí zalijeme maso. Na mírném plameni přivedeme k varu, poté za stálého míchání přidáváme kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě. Na závěr nasypeme rozpůlené kukuřičné klásky a nakrájenou zelenou papriku. Dle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Nádobu zakryjeme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Po 30 minutách přidáme ananas a vrátíme do trouby ještě na 5 minut. Dozdobíme petrželkou a podáváme s vařenou rýží. |
Poznámka
použijeme cca 2.5 cm velký kousek zázvoru