Jehněčí bůček na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí bůček na rajčatech
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29982 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
80 ml | Citronová šťáva |
1 kg | Jehněčí žebírka |
100 g | Máslo čerstvé |
4 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 461,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Jehněčí žebírka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí bůček na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na 6 porcí a pokapeme citronovou šťávou. Zprudka opečeme na rozpáleném másle, přidáme rozpůlená rajčata, bobkový list, osolíme, opepříme a necháme 30 minut dusit na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. |