Recept

Polévka s úhořem a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29983

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Polévka s úhořem a hráškem
100 g Hrášek mražený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 cl Sherry brandy
2 kávová lžička Sůl
200 g Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 949kJ
5% Sacharidy 20 g
154% Tuky 116 g
62% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 28 g

Polévka s úhořem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

2

Čerstvého vykuchaného úhoře bez kůže omyjeme a nakrájíme na medailonky. Maso osolíme, opepříme citronovým pepřem, krátce v pánvi na másle s olejem orestujeme dozlatova, pak maso vyjmeme z pánve a odložíme na talíř.

3

V hrnci přivedeme k varu 1 litr rybího bujonu, když se začne vařit, dáme do něj úhoří medailonky, zelený mražený hrášek, snížíme teplotu a pomalu vaříme 5 minut.

4

Polévku dochutíme solí, přimícháme 2 cl Sherry brandy, petrželovou nať, necháme přejít varem a podáváme.

5

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

6

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

7

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

8

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

9

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept