Recept

Řecká jehněčí játra

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 29985

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
800 g Játra jehněčí
1 dl Mléko polotučné
20 g Mouka polohrubá
100 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
8 g Sůl
3 dl Víno bílé
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 665kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
31% Sodík 617 mg
52% Bílkoviny 29 g

Řecká jehněčí játra postup přípravy receptu:

1

Jehněčí játra nakrájíme na menší kousky a namočíme do mléka. Na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Játra necháme okapat, přihodíme na pánev a zprudka orestujeme. Přilijeme víno, rozmixovaná rajčata, přidáme bobkový list a vaříme na mírném ohni 30 minut. Omáčka by měla zhoustnout, v případě potřeby můžeme vmíchat trochu mouky. Osolíme, opepříme, podáváme např. s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept