Řecká jehněčí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká jehněčí játra
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Játra jehněčí |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
20 g | Mouka polohrubá |
4 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 516,3mg |
Draslík | 646,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Játra jehněčí, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká jehněčí játra postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí játra nakrájíme na menší kousky a namočíme do mléka. Na pánvi osmažíme na másle cibuli nakrájenou na kolečka a prolisovaný česnek. Játra necháme okapat, přihodíme na pánev a zprudka orestujeme. Přilijeme víno, rozmixovaná rajčata, přidáme bobkový list a vaříme na mírném ohni 30 minut. Omáčka by měla zhoustnout, v případě potřeby můžeme vmíchat trochu mouky. Osolíme, opepříme, podáváme např. s rýží. |