Recept

Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29986
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

280 g Brambory sladké (Batáty)
2 polévková lžíce Datlová šťáva
115 g Fazolové lusky zelené
1 ks Guave
85 g Kapusta hlávková
1 ks Karambola
230 g Krevety tygří - loupané
2 ks Limetka
1 ks Mango
1 polévková lžíce Omáčka rybí
230 g Rajčata
350 g Vepřové maso libové
1562,5 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 849 kcal
Kilojoule 3 551kJ
11% Sacharidy 39 g
34% Tuky 26 g
71% Sodík 1 g
66% Bílkoviny 37 g

Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Z krevet odstraníme vnitřnosti a odložíme si je stranou. Ze dvou limetek vymačkáme šťávu a v hrnci smícháme s datlovou šťávou. Přidáme maso nakrájené na kostičky, oloupané a napůl rozkrojené guave bez semínek a nakrájené mango. Zalijeme vývarem, vmícháme rybí nebo sójovu omáčku, přivedeme k varu a cca 30 min. povaříme.

2

Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky sladké brambory, rajčátka rozčtvrtíme, fazolové lusky přepůlíme, karambolu nakrájíme na silnější plátky a kapustu nakrouháme. Ovoce a zeleninu přidáme do hrnce společně s krevetami a ještě 10-15 min. povaříme. Polévku ochutíme solí a pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou dílky limety.

Poznámka

Polévka má výraznou, nakyslou chuť. Lze ji podávat i jaho hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept