Tarte flambé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tarte flambé
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 29987 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
115 g | Anglická slanina |
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
800 g | Těsto na pizzu |
200 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 152,1mg |
Draslík | 495,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Těsto na pizzu, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tarte flambé postup přípravy receptu:
1 | Těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníkové pláty. Vyložíme jimi plechy lehce potřené olejem. V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a pod pokličkou ji podusíme doměkka. Potom pokličku odstraníme a cibuli za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout. |
2 | V míse dohladka rozšleháme tvaroh se škrobovou moučkou, vejci a zakysanou smetanou. Směs rozdělíme na korpusy, rovnoměrně rozetřeme a poklademe cibulí a slaninou. |
3 | Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut. Upečené tarte flambé nakrájíme na porce a podáváme. |