Perličky pečené v kapustě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perličky pečené v kapustě
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29991 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
400 g | Kapusta hlávková |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
85 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Perlička |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 551,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Cibule, Kapusta hlávková, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Perlička, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perličky pečené v kapustě postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozehřejeme máslo s 1 lžící oleje, vložíme očištěné, osolené a opepřené perličky a opékáme je po všech stranách asi 10 minut. Odstavíme z plotny a perličky vyjmeme. |
2 | Do kastrolu přidáme zbylý olej spolu s oloupanou, nasekanou cibulí, na kolečka nakrájeným pórkem, na plátky nakrájeným celerem a na kostičky nakrájenou slaninou. Za stálého míchání vše smažíme 2-3 minuty. Přidáme rozpůlené ořechy a opečené perličky. |
3 | Očištěnou kapustu nakrájíme na osminky tak, aby listy zůstaly na košťálu. Kapustu vložíme do kastrolu mezi perličky, zalijeme vývarem a vše osolíme a opepříme. Na plotně uvedeme do varu, potom kastrol vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pokrm pečeme asi 45 minut. Před podáváním necháme 10 minut odpočinout. |
4 | Perličky rozkrájíme na půlky a upravíme na talíře spolu se zeleninou a šťávou. |