Jednoduchý recept

Karamelové pomeranče

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29995
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

225 g Cukr krupice
4 ks Pomeranče
300 ml Voda pitná
4 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 324 kcal
Kilojoule 1 357kJ
22% Sacharidy 80 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 9 mg
4% Bílkoviny 2 g

Karamelové pomeranče postup přípravy receptu:

1

Z omytých pomerančů oloupeme škrabkou jen oranžovou kůru. Nakrájíme ji na tenké proužky a necháme stranou. Potom oloupeme zbylou bílou kůru a pomeranče nakrájíme na plátky. Poskládáme je na sebe jako celý pomeranč a vložíme do mísy.

2

V kastrůlku zahříváme cukr se 150 ml vody, až se rozpustí. Zvýšíme příkon tepla a povaříme 8-10 minut na zlatavý karamel. Štětcem namočeným ve studené vodě stahujeme krystalky cukru, které se tvoří na stěnách kastrůlku. Nakonec opatrně přilijeme ještě 150 ml vody a promícháme.

3

Vmícháme proužky pomerančové kůry a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Sirupem přelijeme pomeranče v míse a necháme do druhého dne stát.

4

Pomeranče podáváme rozložené do vějířku s 1 lžící zakysané smetany a zakapané sirupem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept