Recept

Pikantní rybí se sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29998
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Pikantní rybí se sušeným ovocem
1 polévková lžíce Bazalka
300 g Celer řapíkatý
30 g Hrozinky
2 polévková lžíce Máslo bylinkové
40 g Meruňky
100 g Mrkev kořen
100 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 kávová lžička Sůl
50 g Švestky sušené
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 394kJ
10% Sacharidy 38 g
239% Tuky 180 g
53% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 27 g

Pikantní rybí se sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky, meruňky a hrozinky promyjeme pod tekoucí vodou a pak je v misce necháme alespoň 10 minut máčet ve studené vodě. Potom ovoce scedíme, švestky a meruňky pokrájíme na menší kousky.

2

Řapíkatý celer omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Očištěnou a omytou mrkev pokrájíme na tenké nudličky. Bazalku omyjeme a pokrájíme nadrobno.

3

V hrnci si na bylinkovém másle podusíme mrkev s celerem, přilijeme

4

1 litr čistého rybího vývaru a přivedeme k varu. Přidáme scezené ovoce, zmírníme teplotu a vaříme asi 8 minut.

5

Přimícháme 3 lžíce bílého vína, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme bazalku a podáváme.

6

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

7

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

8

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

9

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

10

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept