Salát z hrušek, hroznů a okurky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hrušek, hroznů a okurky
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30001 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Citronová tráva |
85 g | Cukr krupice |
125 g | Hroznové víno |
2 ks | Hrušky |
1 hrst | Máta |
1 ks | Okurka salátová |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová tráva, Cukr krupice, Hroznové víno, Hrušky, Máta, Okurka salátová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z hrušek, hroznů a okurky postup přípravy receptu:
1 | Omytou okurku podélně rozkrojíme, konce odkrojíme a semínka vydlabeme. Okurku nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Z citronové trávy odstraníme tuhé částí, trávu podélně rozkrojíme a trochu pomačkáme válečkem, aby se silice uvolnily. Citronovou trávu vložíme do kastrůlku s cukrem a 200 ml vody. Vše zahříváme, aby se cukr rozpustil. Uvedeme do varu, povaříme 1 minutu a odstavíme z plotny. Vmícháme plátky okurky a necháme vychladnout. Potom vyjmeme citronovou trávu. |
3 | Omyté hrušky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a nakrájíme podélně na plátky. Přidáme k sirupu spolu s omytým hroznovým vínem a mátou. |
4 | Salát můžeme podávat s řeckým jogurtem. |