Směs červeného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Směs červeného ovoce
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30009 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
120 g | Jahody zahradní |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
175 g | Maliny |
120 g | Ostružiny |
150 g | Rybíz červený |
250 g | Třešně |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 355,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Ostružiny, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Směs červeného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Všechno ovoce omyjeme (třešně vypeckujeme) a vsypeme do kastrolu. Přilijeme 150 ml vody a zvolna uvedeme do varu. Cukr promícháme s kukuřičným škrobem dohladka a postupně vmícháme k ovoci. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Směs necháme vychladnout a potom ji rozdělíme do mističek. |
2 | Dezert můžeme doplnit vanilkovým krémem. |