Omeletové nudle smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeletové nudle smažené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3001 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
50 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 959,2mg |
---|---|
Cholesterol | 123,2mg |
Draslík | 39,9mg |
Vláknina | 74,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeletové nudle smažené postup přípravy receptu:
1 | Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme sníh. |
2 | Žloutky rozkvedláme se solí a polohrubou moukou a přidáme sníh z bílků. |
3 | Na pánvi rozehřejeme tuk a z těsta upečeme omelety. |
4 | Upečené omeletové nudle nakrájíme na proužky a opečeme ve větším množství tuku tak, aby se opekly z obou stran rovnoměrně. |
5 | Usmažené nudle vyndáme děrovanou lopatičkou na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. |
6 | Pokud má tuk při smažení správnou teplotu, jsou usmažené nudle pěkně duté. |