Rybí pochoutková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí pochoutková polévka
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30010 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Rybí vývar s fenyklem [29924] | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
200 g | Fenykl sladký - hlíza |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
150 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
500 g | Rybí hlavy |
400 g | Síh filety |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
1 l | Voda pitná |
Rybí pochoutková polévka | |
100 g | Čekanka |
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
100 g | Rukola |
100 g | Slanina vepřová |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 167,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 170,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,3mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Čekanka, Cibule, Citronová šťáva, Pepř bílý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Oregano čerstvé, Paprika mletá pálivá, Petržel kudrnka, Síh filety, Máslo čerstvé, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rybí hlavy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí pochoutková polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté filety ze síhů osušíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a pokrájíme na hranolky. Prorostlou slaninu rozkrájíme na proužky, |
2 | omytou rukolu a salát Radiccio (červenou italskou čekanku) krájíme na nudličky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. |
3 | V hrnci rozpustíme slaninu s máslem, přidáme zeleninu, kousky ryb, promícháme a vše podusíme přibližně 5 minut. Přilijeme litr rybího vývaru, povaříme při mírné teplotě přibližně 6 minut, osolíme, opepříme podle chuti a podáváme. |
4 | Rybí vývar z více druhů ryb: |
5 | Kořenovou zeleninu, tedy mrkev, celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli rozkrájíme. |
6 | Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud je máme k dispozici). |
7 | V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, poté přilijeme 0,5 dl bílého vína a litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná. Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V času vaření je započeno i uvaření rybího vývaru.