Recept

Rybí pochoutková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30010
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
400 g Síh filety
0,5 polévková lžíce Sůl
0,5 dl Víno bílé
1 l Voda pitná
Rybí pochoutková polévka
100 g Čekanka
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř bílý
100 g Rukola
100 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 911kJ
7% Sacharidy 24 g
170% Tuky 128 g
67% Sodík 1 g
81% Bílkoviny 46 g

Rybí pochoutková polévka postup přípravy receptu:

1

Omyté filety ze síhů osušíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a pokrájíme na hranolky. Prorostlou slaninu rozkrájíme na proužky,

2

omytou rukolu a salát Radiccio (červenou italskou čekanku) krájíme na nudličky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno.

3

V hrnci rozpustíme slaninu s máslem, přidáme zeleninu, kousky ryb, promícháme a vše podusíme přibližně 5 minut. Přilijeme litr rybího vývaru, povaříme při mírné teplotě přibližně 6 minut, osolíme, opepříme podle chuti a podáváme.

4

Rybí vývar z více druhů ryb:

5

Kořenovou zeleninu, tedy mrkev, celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli rozkrájíme.

6

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud je máme k dispozici).

7

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem, rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, poté přilijeme 0,5 dl bílého vína a litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná. Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé. V času vaření je započeno i uvaření rybího vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept