Hovězí karboše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí karboše
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30012 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 hrst | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 kg | Hovězí libové |
510 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
10 ml | Olej rostlinný |
1 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
285 ml | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 998,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr moučkový, Hovězí libové, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí karboše postup přípravy receptu:
1 | Hovězí steak nakrájíme na 1 cm kostičky. V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje a 6-7 minut z obou sran opékáme maso dozlatova. Opečené maso vyndáme z rendlíku a necháme vychladnout. Na opékání masových koláčků můžeme dle uvážení přilít olej. |
2 | Stáhneme plamen a v oleji ještě orestujeme cibulku, kterou si předem nakrájíme na kolečka. Posypeme ji moukou a cukrem a necháme vše 1-2 minuty dojít. Přilijeme pivo a hovězí vývar, občas zamícháme a vaříme. Do rendlíčku vložíme orestované hovězí maso se špetkou bylinek a rajským protlakem. Vše pečlivě promícháme, rendlík přikryjeme a vložíme na 60-120 minut do trouby, než se maso upeče. Při pečení musíme maso několikrát promíchat. Nakonec vyjmeme koření a pokrm dle uvážení dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme talíře petrželovou natí. |