Recept

Špenátová polévka s cejnem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 99 minut
Doba přípravy: 49 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30019

Ingredience

Rybí vývar s fenyklem [29924]
0,5 polévková lžíce Bazalka
1 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Fenykl sladký - hlíza
150 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
150 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rybí hlavy
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná
0,5 dl Víno bílé
Špenátová polévka s cejnem
600 g Cejn velký
1 špetka Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Česnek
1 polévková lžíce Řeřicha
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
5% Sacharidy 18 g
156% Tuky 117 g
57% Sodík 1 g
89% Bílkoviny 50 g

Špenátová polévka s cejnem postup přípravy receptu:

1

Špenátové listy omyjeme a natrháme na menší kousky. Oloupaný česnek prolisujeme. Řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme. Filety z cejna omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a pokrájíme na kostky velikosti sousta.

2

V hrnci na rozpáleném másle podusíme špenát, přimícháme česnek a kousky cejna, osolíme, opepříme citronovým pepřem, posypeme špetkou chilli, promícháme a dusíme asi 3-4 minuty. Pak přilijeme 1 litr rybího vývaru a vaříme 6 minut. Dochutíme solí, každou porci posypeme řeřichou a podáváme.

3

Rybí vývar s fenyklem [29924]:

4

Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.

5

Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).

6

V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, pak přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.

7

Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept