Recept

Masové kuličky přelité omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30021

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Cukr krupice
455 g Hovězí maso mleté
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pyré rajčatové
400 g Rajčata
5 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 g Sůl
55 g Tapenáda se zelenými olivami
1 ks Vejce slepičí
1 ks Veka
300 ml Voda pitná
200 ml Víno červené
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 473 kcal
Kilojoule 1 978kJ
8% Sacharidy 30 g
25% Tuky 19 g
34% Sodík 684 mg
63% Bílkoviny 36 g

Masové kuličky přelité omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do větší mísy si nakrájíme kousíčky veky, přilijeme mléko a necháme je odležet asi 5 minut. Ručně propracujeme směs z mletého hovězího masa, česneku, parmezánu, bazalky a koření s vejci. Ze vzniklé kašičky vytvarujeme kuličky, asi 20-24 kuliček potom necháme v lednici na 30 minut vychladit.

2

Ve vetším rendlíku si rozpálíme olej, vložíme masové kuličky a z obou stran orestujeme. Po této úpravě je necháme nad ubrouskem okapat. Z rendlíku odstraníme olej a vyrobíme v něm chutnou omáčku, která se skládá z rajčat, vývaru, vína, 300 ml vody a protlaku z rajčat. Tuto směsku nakonec dobře a chutně okořeníme. Omáčku povaříme na mírně rozehřáté plotýnce a necháme ji podusit zhruba 20 minut. Na závěr do omáčky vložíme masové kuličky a za stálého míchání vše dohromady vaříme cca 10 minut. Nezapomeneme tuto dobrotu ochutit pepřem, solí, cukrem a olivami. Samozřejmě vše necháme nějakou dobu ohřát. Hotové jídlo ozdobíme bazalkou případně posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka

Nakrájená veka je na kostičky a bez kůrky. Na omáčku jsou vhodné tyto suroviny: nakrájená rajčata s bylinkami, červené nebo bílé víno, popř. vývar, pyré ze sušených rajčat, cukr, vypeckované černé olivy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept