Ratatouille (zeleninová klasika) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ratatouille (zeleninová klasika)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 30022 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
6 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
500 g | Cuketa |
600 g | Lilek |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Paprika červená |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 202,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ratatouille (zeleninová klasika) postup přípravy receptu:
1 | Lilky, papriky, cukety omyjeme a očistíme. Lilky nakrájíme na kostky, papriky s cuketou na široké pruhy. Rajčata přelijeme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na čtvrtky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej. Zeleninu postupně a krátce opečeme a vrstvíme do dobře těsnícího hrnce. Začínáme i končíme lilky. Jednotlivé vrstvy okořeníme solí, pepřem, nasekanou bazalkou a rozdrceným česnekem. Přikrytou zeleninu dusíme doměkka asi 30 minut, bez míchání. Zeleninu můžeme dusit i v troubě předehřáté na 180°C asi 45 minut. |