Chlupaté knedlíky ze syrových brambor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlupaté knedlíky ze syrových brambor
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30029 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory |
50 g | Cibule |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 694,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlupaté knedlíky ze syrových brambor postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přimícháme vejce, špetku soli, mouku, utvoříme hutnější hmotu a lžící namočenou ve vodě vhazujeme do vroucí vody osolené špetkou soli. |
2 | V mezičase na oleji usmažíme cibuli. Knedlíky vaříme asi 8 minut. Hotové polijeme osmaženou cibulí. |