Dušené kořeněné kedlubny v jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kořeněné kedlubny v jogurtu
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30033 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
60 g | Cibule |
100 g | Jogurt bílý |
300 g | Kedlubna |
20 g | Mouka polohrubá |
20 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 364,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Kedlubna, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kořeněné kedlubny v jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli jemně pokrájíme, pažitku usekáme najemno. |
2 | Na rozpáleném oleji usmažíme cibuli, přidáme kedlubny, koření a sůl, podlijeme 250 ml vody a pod poklicí dusíme. Když jsou kedlubny měkké, zalijeme je jogurtem, rozmíchaným se zbylou vodou a moukou. Za stálého míchání chvíli vaříme. Před podáváním zdobíme usekanou pažitkou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory.